fbpx

Financiële check

Zou je graag in deze woongemeenschap willen wonen en is er woning die je aanspreekt? Laat dan een financiële check opstellen. Dit is een document van een financieel adviseur, zoals jouw bank of hypotheekverstrekker. Hierin staat dat jouw inkomen en vermogen gecheckt zijn. Dit betekent dat ook eventuele schulden en andere hypotheken in kaart worden gebracht. Op deze manier wordt duidelijk wat je kunt lenen en of je de woning kunt betalen. Bekijk hier een voorbeeld.

Waarom een financiële check?

Met een financiële check bewijs je dus dat je vermogend genoeg bent om een woning in onze woongemeenschap te kopen. Dit is iets wat wij graag van te voren weten en daarom is het een belangrijk onderdeel van de aankoop. Zodra je je inschrijft voor een woning van Boserf kun je deze financiële check meteen uploaden. We hebben graag een goed beeld van jouw financiële situatie en dit formulier helpt daarbij.

Kun je je inschrijven zonder financiële check?

Voeg je geen financiële check toe? Dan heeft dit als gevolg dat je minder kans maakt op een woning.

Voeg je hem wel toe, dan is de kans aanzienlijk groter. Mocht jouw financiële check nog niet gereed zijn op het moment dat je je inschrijft? Dan kun je hem altijd later nog mailen naar: info@boserf.nl

Let op:

  • Zorg ervoor dat duidelijk in jouw financiële check staat dat je het benodigde bedrag voor de gewenste woning kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen. Vraag aan de financieel adviseur welke gegevens zij daarvoor nodig hebben.
  • Het is belangrijk dat dit document niet ouder is dan drie maanden.